Deo Juvante Kesteren

Hartelijk welkom bij christelijke zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren.

We willen u hier graag kennis laten maken met onze vereniging.
Onze vereniging bestaat uit 3 verschillende koren. De koren zingen in veel verschillende kerken door heel Nederland, maar ook in bijv. de Doelen in Rotterdam. Deo Juvante vervult een regionale functie. Veel leden komen uit de omgeving van Kesteren, maar er komen ook leden vanuit de wijde omtrek.

Bij de selectie van de te zingen muziekstukken is Gods Woord leidraad.
Zo zingen we psalmen en psalmbewerkingen, maar ook geestelijke liederen, allemaal tot eer van Hem.
Ons streven is om door middel van ons zingen Zijn Woord te verspreiden.

Hieronder wat informatie over de koren:

Op 22 januari 2003 is ons gemengd koor opgericht. Vanaf het begin heeft Deo Juvante mooie concerten mogen geven. Zo zong het koor in die tijd in Tiel, en Zaltbommel, maar ook in de veilinghallen van Barneveld. Vanaf 14 jaar is het mogelijk om lid te worden. Opvallend bij het gemengd koor is dat het een grote aantrekkingskracht heeft op jonge mensen. De gemiddelde leeftijd van dit koor is rond de 40 jaar, wat in deze tijd van koorvergrijzing uniek te noemen is. Het koor heeft hierdoor een frisse klank. Jaarlijks geeft het koor mooie concerten door het hele land. Maar ook in bijvoorbeeld de Laurenskerk in Rotterdam, en zelfs in de Doelen. Ook zijn er prachtige cd’s opgenomen.

In hetzelfde jaar als het gemengde koor is ook het kinderkoor opgericht. Het kinderkoor is een enthousiaste groep kinderen die de mooiste kinderliederen ten gehore brengt. Het kinderkoor zingt ook jaarlijks in de Grote of St Maartenskerk van Tiel, en de laatste paar jaar zingt het kinderkoor ook in De Doelen van Rotterdam. Een paar keer per jaar zingen onze kinderen in het zorgcentrum ’t Anker in Kesteren. Het is mooi om te zien hoe de ouderen van deze kinderstemmetjes genieten. Vanaf 5 tot 15 jaar kan je meezingen met het kinderkoor.

Sinds 10 januari 2008 is er het meidenkoor aan toegevoegd. Het meidenkoor bestaat uit 25 jonge meiden in de leeftijd van 12 tot 30 jaar. De liederen die gezongen worden door het meidenkoor, zijn vaak uitdagender. We zingen bijvoorbeeld bewerkingen van componisten zoals John Rutter.  Het is een gezellige groep meiden die ook naast het zingen andere leuke activiteiten met elkaar kunnen hebben.

Van 2014 tot 2018 had ons koor ook een mannenkoor. Dit mannenkoor is vanaf 1 januari 2019 verder gegaan als zelfstandig mannenkoor.

Nieuwe leden zijn van harte welkom op onze repetitieavonden bij één van de koren.
Ook is het mogelijk om van meerdere koren gebruik te maken.
Bijvoorbeeld kinderkoor/meisjeskoor of  meisjeskoor/gemengd koor.

Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd in de zaal van  de Hersteld Hervormde Kerk in Kesteren (J.M. Kolffstraat 1)

De repetitietijden zijn als volgt:

Kinderkoor: van 18:15-18:55 uur

Meidenkoor: van 19:00-19:55 uur

Gemengd koor: van 20:00-22:00 uur

Op de volgende data wordt in 2022 gereperteerd:

17 maart

24 maart

31 maart

7 april

14 april

21 april

28 april

12 mei

19 mei

2 juni

9 juni

16 juni

Nieuwe leden zijn altijd hartelijk welkom!