Stichting HVC


Afgelopen concert (22 juni 2019) hebben wij een concert gegeven in Achterberg. Daarbij werd er een collecte gehouden voor Stichting Hulp Vervolgde Christenen. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) biedt vervolgde en noodlijdende christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning.  De collecte was dit keer voor de christenen in Irak, hieronder volgt wat meer info:

 

In Noord-Irak zijn miljoenen mensen getroffen door de terreur van IS. In en om de nog altijd overvolle vluchtelingenkampen zetten lokale kerken zich met hulp vanuit Nederland in om hulpverlening te bieden. Waar mogelijk gaat de hulp gepaard met evangelisatie. Zo steunt Stichting HVC twee bakkerijen. De baksters en de missionair werkers van de lokale kerk knopen gesprekken aan met Jezidi’s en moslims en delen het Evangelie. Ook worden Bijbels verspreid en worden er kleine schooltjes gesteund.

 

Stichting HVC biedt hulp aan christenen die terugkeren naar huis. Veel huizen zijn volledig verwoest, leeggeplunderd of beschadigd. Er is dringende behoefte aan voedsel, verzorgingsartikelen en bouwmaterialen.

 

Wilt u blijven bidden voor de gevluchte en terugkerende Irakezen? Steunt u de christenen in Irak? Uw bijdrage is onmisbaar.

Lees meer op: www.stichtinghvc.nl/irak

Mannenkoor zangvereniging Deo Juvante gaat zelfstandig verder.


Het mannenkoor gaat per 1 januari 2019 een nieuwe start maken in Rhenen en staat los van zangvereniging Deo Juvante Kesteren.

De repetitietijden zullen hierdoor ook weer aangepast worden. Iedere donderdag avond repeteren het kinder, meiden en gemengd koor op de volgende tijden:
Kinderkoor: 18:25-19:10 uur
Meidenkoor: 19:15-20:00 uur
Gemengd koor: 20:00-22:00 uur

Het nieuwe mannenkoor gaat heten: Christelijk mannenkoor SOLI DEO GLORIA RHENEN.
zie voor meer informatie de website: www.mannenkoor-sdg.nl


Het nieuwe zangseizoen staat weer voor de deur! Donderdag 6 september starten de koren van Deo Juvante Kesteren weer met de repetities. Met de eerste 2 donderdagavonden open repetitie avonden!!
Elke donderdag gaat er weer gerepeteerd worden op mooie christelijke muziekstukken.
Er staan ook dit aankomende seizoen weer hele mooie concerten gepland!

 

De donderdag begint voor Deo Juvante altijd met de kids van het kinderkoor.
Zij zingen van 18:15 tot 18:55. Na de opening worden de stemmen opgewarmd door middel van een liedje, waarna er hard aan de slag wordt gegaan met de muziek voor het eerstvolgende concert.

 

Hierna zijn de meiden van het meidenkoor aan de beurt. Zij zingen van 19:00 tot 19:40 en als ze geluk hebben mogen ze zingen tot 20:00. Het is een gezellige groep meiden in de leeftijdscategorie van 12 tot 30 jaar. Zij zingen op een hoger niveau mooie stukken van bv. John Rutter en andere bekende componisten.

 

Daarna is het tijd voor het gemengd koor. Dit begint de ene week om 19:45 en de andere week om 20:00. Dit koor is ook op zoek naar nieuwe leden, met name mannen. Dus mannen, opgelet, ben je op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding, en heb je de donderdagavonden zin om te zingen, dan ben je van harte uitgenodigd. Kom bijvoorbeeld kijken bij de open avonden op 6 en/of 13 sept. Ook alle vrouwen uit Kesteren en omgeving zijn natuurlijk van harte welkom.

 

Het mannenkoor zingt om de week van 21:00 tot 22:15. Ook dit koor heeft weer mooie concerten gepland staan. Onze koren zingen in kerken met een mooie klank, met begeleiding van mooie instrumenten en met professionele musici.

 

Wij willen u via deze weg van harte uitnodigen om een kijkje te komen nemen tijdens onze open repetitie avonden. U kunt ook bij meerdere koren komen kijken. Neem voor meer informatie gerust een kijkje op de website www.deojuvantekesteren.nl, bijvoorbeeld bij het kopje ‘over het koor’. Of neem een kijkje op de facebookpagina van ons koor. Zien we u snel?

 

 

Nieuwe repetitietijden


Onze repetitietijden zijn veranderd.
Natuurlijk blijft het wel gewoon donderdagavond – kooravond.
Het mannenkoor gaat nu ook op de donderdagavond repeteren maar dan om de week.

De repetitie tijden zijn vanaf nu als volgt:

WeekA
18:15 – 18:55          Kinderkoor
19:00 – 19:55          Meidenkoor
20:00 – 22:00          Gemengd koor

WeekB
18:15 – 18:55          Kinderkoor
19:00 – 19:40          Meidenkoor
19:45 – 20:55          Gemengd koor
21:00 – 22:15          Mannenkoor

Voor de repetitie data zie https://deojuvantekesteren.nl/over-het-koor/

Het goede doel in Roemenië


We hebben het onderstaande bericht gekregen van de stichting in Roemenië!

Wij zijn als koor dankbaar dat wij op deze manier door concerten te geven een bijdrage mogen en kunnen leveren!
Een koor lid (Bertine van der Meijden) van ons heeft zelf kunnen ervaren waar onze bijdrage naartoe is.

Namens Stichting Samen op de levensweg (Onesti, Roemenie) willen we iedereen heel hartelijk bedanken voor alle hulp, steun en giften in de afgelopen periode. Mede hierdoor konden we laatst weer veel gezinnen een voedselpakket en andere spullen brengen.


Bekijk de foto  

Volg ons


We zullen jullie via deze website op de hoogte houden over nieuwtjes e.d.
We laten jullie graag zien hoe het er bij ons koor aan toegaat,
Wil je dit nog meer beleven, wordt dan vrienden met ons via Facebook.

Nieuwe website


Zoals u ziet hebben we een nieuwe website.

Als koor zijn we erg blij met dit resultaat.

We hopen jullie hier vaak te ontmoeten,

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.